ZADAR - Na mjestu gdje su do prije tri godine bile ukrcajne trake za trajekt, u sklopu projekta obnove državnih cesta kroz Zadar, uređeno je novo parkiralište.

Na njemu je iscrtano 44 nova parkirna mjesta, kojima će se zamijeniti parkiranje uz zaštićene bedeme. Parkiralište će se otvoriti kada se obavi procedura dobivanja suglasnosti i donese izmjena odluke na Gradskom vijeću, kojom će od 15. lipnja sat parkinga biti 15 kuna.
Umjesto trajekata i ribarskih brodova koji su otplovili u Gaženicu, Gradska luka postala je privezište za turističke brodove. Njima treba, naravno, osigurati pristup. U dogovoru nadležnih iz Grada Zadra te Lučke uprave Zadar koja gospodari tim lučkim područjem, ostavit će se četiri pristupna mjesta u sklopu budućeg parkinga. Ona će biti ograđena i označena.

Liburnska obala imat će umjesto ukrcajne trake za trajekt, treći kolnički trak s pristupom novim parkirnim mjestima, potvrdio nam je pročelnik Darko Kasap koji zastupa interese Grada Zadra u projektu Hrvatskih cesta. Hoće li se ona koristiti i za parkiranje, kao što se to već radi na Bulevaru, pitanje je na koje će odgovor dati prometni redari i policija.

Iz Grada Zadra su se na vrijeme uključili sa svojim interesima u tom kapitalnom zahvatu na obnovi državnih cesta. Na žalost Lučka uprava Zadar nije. Jer uz uređenu Liburnsku obalu, novi kamen na nogostupu uz bedem, veći dio površine obalnog zida se raspada i bode oči s derutnim stanjem.