ZADAR- Ministar zdravstva Milan Kujundžić u ponedjeljak napokon dolazi u obilazak Poliklinike u kojoj je prije 10 dana održana i svečana skupština Zadarske županije.

Ravnatelj bolnice Željko Čulina tada je izjavio novinarima kako su se nakon primopredaje radova nakon posljednje u nizu sanacija, stekli uvjeti da Ministarstvu zdravlja upute zahtjev da naprave nadzor kako bi se Poliklinika mogla i službeno otvoriti.

Ministarstvo zdravlja je u doba ministra Darka Milinovića prije 10 godina započeo projekt dovršetka kojeg su pratile brojne nevolje pa čak i prekida radova uz prijavu DORH-u koje je potpisao sam Milinović. Koliko je novca potrošeno? Pretpostavlja se 200 milijuna kuna. Ključnu ulogu je imao i zadarski ministar zdravlja Dario Nakić koji je svoj blitz mandat iskoristio da Ministarstvo financira i opremu s 23 milijuna kuna, a da Polikliniku preuzme zadarska bolnica.

Ministar Kujundžić bi trebao otvoriti Polikliniku a hoće li i kad će to napraviti, javnost će doznati u izjavama za novinare koje su najavljen nakon obilaska. Dolazak ministra Milana Kujundžića u Polikliniku najavljen je točno u podne koje je davno odzvonilo za taj najduže građen zdravstveni objekt u Hrvatskoj. Poliklinika se počela graditi u Jugoslaviji novcima samodoprinosa građana tadašnje Skupštine općine Zadar.
Od skupštine do skupštine - koje li simbolike, izmjenilo se jako puno ministara zdravstva.