ZADAR- Gradilište na Obali kralja Tomislava na radnu subotu  gotovo miruje. Strojevi kojima je pripremljen dio kolničkog traka za asfaltiranje, jutros se odmaraju. Radi se tek nešto uz obalni pojas Jazina gdje se uz kamen, postavljaju i instalacije - sve to u dužini 150 metara.
Svođenje prometa na jednu traku, jučer je prouzrokovalo posebnu gužvu u prometu. Ona će se nastaviti do 1. lipnja kada bi promet prema Poluotoku trebao odvijati sa sve četiri uređene trake. Prema informacijama koje nam je prenio pročelnik Darko Kasap, do 15. svibnja izvođač radova uredit će tri kolnička traka, a posljednji do bedema bit će u završnici radova prije ljetne stanke.

Kapaciteti tvrtke Sarađen očito su prebačeni na Bulevar.

Iz Hrvatskih cesta najavili su kako će u nedjelju biti završeni radovi na Ulici Ante Starčevića nakon čega bi se u promet trebala pustiti sva četiri kolnička traka do raskrižja s Tuđmanovom ulicom. Oni su planirali urediti i to raskrižje s rokom do 1. lipnja. Međutim, ljeto je uranilo i nismo htjeli riskirati, tako da smo nadležnima u Hrvatskim cestama poručili da završe to što rade i na započinju novu dionicu, kazao nam je pročelnik Kasap.

Obnova te najveće državne ceste u Zadru počela je u rujnu. Radovi će se na tom potezu prema Ulici Nikole Šubića Zrinskog i s raskrižjem kod Autobusnog kolodvora nastaviti na jesen.