U petak ćemo doznati drugu nepravomoćnu presudu bivšem šibensko-kninskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici, jedinom optuženom za stradavanje vatrogasaca na otoku Kornatu. Dok zastupnici optužbe traže zatvorsku kaznu za Slavicu, njegov odvjetnik Čedo Prodanović očekuje oslobađajuću.

Slavicu i Prodanovića "uhvaćeni su ispred Donata u završnici ponovljenog suđenja. Bude li ponovno oslobođen u ponovljenom postupku i pod predsjedanjem drugog suca, Slavica će dobiti moralnu satisfakciju za godine sudovanja u Zadru. S druge strane, osuđujuća presuda donijela bi mu vjerojatno višegodišnju zatvorsku kaznu i uteg krivnje zbog smrti 12 vatrogasaca.

Presuda Slavici označit će i kraj sudačke karijere Borisa Radmana. Na njegov zahtjev Državno sudbeno vijeće donijelo je odluku da se od 29. svibnja razrješava sudačke dužnosti, te će on prema najavama prijeći u odvjetnike. Kad je odlazak najavljen, suđenje Slavici bilo još je bilo u punom jeku, no postavljanjem tog datuma bilo je očito kako on planira razriješiti ponovljeno suđenje, započeto u 2016. godini, prije ljeta.