Renata Peroš i David Ricov povukli su tužbu koju su pokrenuli protiv Hrvoja Bajla, urednika portala Zadar News, zbog kaznenog djela protiv časti i ugleda - teškog sramoćenja, podnesene 1 prosinca 2017. godine. U tekstu "Je li ovo razlog zašto je konobar David Ricov uhljebljen u Malom Arsenalu?", on je tada objavio fotografije druženja Peroš i Ricova objavljene po društvenim mrežama, te sugerirao da su njih dvoje u prisnom odnosu. Taj je odnos rezultirao Ricovljevim zapošljavanjem u Narodnom muzeju u ulozi koordinatora Malog Arsenala.

Privatni tužitelji, odnosno Peroš, Ricov i Narodni muzej, 28. prosinca prošle godine uputili su podnesak kojim su povukli privatnu tužbu protiv okrivljenika, pa je sutkinja Općinskog suda u Zadru obustavila kazneni postupak.

Na sudu je danas objavljena odluka kako je i župan Božidar Longin odustao od tužbe protiv glavne urednice zadarskog portala Zadardanas Zrinke Božajić. Spor datira s početka 2015. godine, iz vremena kada je Longin bio dožupan, ali iz odluke suda nije razvidno što je današnjeg župana potaknulo na tužbu. Župan je dužan naknaditi trošak kaznenog postupka u iznosu od 300 kuna.