"Zelena čistka", koja je u povodu Međunarodnog dana planeta Zemlje provela proteklog vikenda provedena u park šumi Musapstan u organizaciji Grada Zadra, a u kojoj su po onome što je objelodanjeno neposredno na terenu sudjelovali djelatnici Hrvatskih šuma-Šumarije Zadar, zadarske Čistoće i zadarskog Vodovoda, obavljena je površno i traljavo.

Pišući više puta o temi čistoće u park šumi Musapstan i najavljene Zelene čistke, na neki način smo iskazali zamolbu neka to ne bude samo površna akcija poput nekih sličnih dosadašnjih. No, dogodilo se upravo to! Uvjerili smo se da je tako krstareći park šumom Musapstan ovog ponedjeljka u kasnim poslijepodnevnim satima, kad smo snimili ove fotografije na terenu, a koje su ostale nažalost identične onima koje smo snimili pred početak akcije.

Po dostupnom očitovanju Grada Zadra, može se pored ostalog iščitati da je i zadarski gradonačelnik Branko Dukić osobno posjetio radnike na terenu te se na Musapstanu sastao sa predstavnicima njihovih tvrtki. Nije se čuditi što gradonačelnik Dukić ne može znati gdje se nalaze odbačene hrpe smeća, ali žalosno je to što neki drugi kojima je to u opisu posla ne znaju.