Gradu Zadru isporučena su tri automobila nabavljena putem operativnog leasinga. Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, kojim su se tražila tri automobila, maksimalne cijene 630.000 kuna s PDV-om, na natječaj se jedini javio PBZ-leasing, koji je tako i odabran kao jedini ponuditelj. Konačna cijena na kraju je značajno manja od procijenjene - 476.353,92 kune s PDV-om.

Za taj iznos u gradski vozni park "sletjele" su dvije Mazde 3 s benzinskim 2.0 motorom te - Škoda superb 2.0. TDI 4x4 DSG. Potonji je automobil udovoljio traženim uvjetima poput dužine od najmanje 4,85 metara, snage 130 kW, pogona na četiri kotača, automatskog mjenjača, uređaja protiv proklizavanja pogonskih kotača, 8 zračnih jastuka, integriranog navigacijskog uređaja s kartom Europe i sl. Ovisno o paketu opreme, cijena samo ovog automobila kod ovlaštenog zastupnika je između 240 i 320 tisuća kuna. S obzirom da je tržišna cijena dviju Mazdi oko 280.000 kuna, Grad je automobile na kraju dobio po dosta povoljnim uvjetima.

Podsjetimo, gradonačelnik Dukić nabavu automobila obrazložio je visokim troškovima automobila kupljenih u mandatu prethodnog gradonačelnika Božidara Kalmete. "Imamo tri automobila kojima ističe leasing, jedan kojeg koristi gradonačelnik i dvije škode. Naša je procjena da je jeftinije uzeti nove automobile nego održavati postojeće. Ne radi se o nikakvom luksuzu, već o automobilu srednje klase kao do sada", istaknuo je nedavno Dukić.

Umjesto dviju Škoda gradski službenici tako dobivaju Mazde, a gradonačelnik umjesto dotrajalog Passata - Škodu Superb.