ZADAR- Biciklisti su prošli a trkači stižu početkom idućeg mjeseca. Za" sliku Zadra" u svijetu koju će prenijeti televizijske kamere, iz Gradskog proračuna ove godine će se izdvojiti 875 tisuća kuna.
Troškovi Grada za Tour of Croatia 250.000 kuna, a za Wings for life 625.000 kuna, službena je informacija koju smo dobili iz gradske uprave.
Prošle godine je u proračunu iznos Odjela Grada za gradonačlenika zbog te dvije manifestacije bio povećan za milijun kuna.
Tour od Croatai jedne od četiri godine održavanja nije prolazio kroz Zadar. Bilo je to drugo izdanje međunarodne biciklističke utrke kada Grad Zadar nije predvidio novac za taj projekt pod pokroviteljstvom HTZ-a jer je prioritetan za sufinanciranje bio novi Tuna sushi festival.

Humanitarna utrka, peti po redu Wings for life od samog početka se održava u Zadru. Sudeći prema najavama organizatora, broj sudionika svaka godine povećava se za najmanje tisuću pa bi njeno održavanje uskoro moglo doći u pitanje jer će utrka nadrasti broj zadarskog stanovništva i širinu ulica.