Suzana Periša, predsjednica Udruge za Down sindrom Zadarske županije, javlja kako pojedinci oko trgovačkog centra na Voštarnici traže od građana donacije za njihovu udrugu i to na vrlo agresivan način.

- Najodlučnije se ograđujemo od svih takvih akcija, te pozivamo policiju da spriječi takve radnje, a građane da ne nasjedaju niti ikomu daju novac tko ih tako zaskače oko trgovina ili po gradu u naše ime. Udruga za Down sindrom nekoliko puta godišnje javno i transparentno organizira prezentacije i određene humanitarne akcije s pripadajućim popratnim sadržajima. I tu budu službeni predstavnici, službena dokumentacija, odobrenje od Grada ili drugih institucija... Nitko od nas nikada nije nikoga ovlastio za takav način skupljanja bilo kakve humanitarne pomoći. Stoga se još jednom ograđujemo od svih tih raznih prevaranata, te pozivamo policiju da ih spriječi u nezakonitom djelovanju, poručila je Periša. 

Nakon zaprimanja poziva iz udruge djelatnici PU zadarske u više su navrata izašli na teren no nisu zatekli nikoga. Kako doznajemo, isti tip prevaranata viđen je i na Gradskom mostu gdje su tražili donacije u ime druge udruge. Molimo građane da nam se jave čim posumnjaju na ovaj način prijevare, pozivaju iz PU zadarske.