Nastavničko vijeće Strukovne škole Vice Vlatkovića jutros je na sjednici donijelo jednoglasnu odluku - pokreće se postupak za isključivanje iz škole protiv dvojice glavnih aktera dogovorene tučnjave u Ulici Nikole Tesle zabilježene video snimkom. 

Trećem učeniku izdana je opomena pred isključenje, dok o četvrtom sudioniku tučnjave vijeće nije odlučivalo jer je on već u 10. mjesecu prošle godine suspendiran iz škole zbog sličnih izgreda, rekao nam je Tihomir Tomčić, ravnatelj škole koja je ovom odlukom potvrdila nultu toleranciju prema fizičkim obračunima učenika.

Podsjetimo, sukob se odvio 12. travnja oko 13 sati. Dok su se jedni tukli, ostali su navijali. PU zadarska u ponedjeljak je, nakon provedene kriminalističke istrage, protiv četvorice učenika, 15-godišnjaka, 17-godišnjaka te dvojice 16-godišnjaka, podnijela optužni prijedlog zbog naročito drskog ponašanja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, rekla nam je Sonja Šimurina, policijska službenica za odnose s javnošću. Dvojici maloljetnika koja su započela tučnjavu, 15-godišnjaku i 16-godišnjaku, izdana je i mjera opreza zabrane približavanja.