ZADAR - Ministar Oleg Butković donio je Županijskoj lučkoj upravi „darove" u vrijednosti od 40 milijuna kuna. Naravno, radi se o milijunima iz EU fonda za koje se natjecala Županijska lučka uprava s već započetim projektima: jedan je izgradnja trajektnog pristaništa u Tkonu a drugo je uređenje obalnog zida, odnosno luke otvorene za promet u Petrčanima. Prvo je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava od 32 milijuna kuna, a drugo je Sporazum na iznos od 8 milijuna kuna. Koliko je novca namijenjeno projektu Petrčane koji se odvija u fazama i procijenjen je na 40 milijuna kuna. Ministarstvo je sudjelovalo sa dva milijuna kuna u prvoj fazi. Tim sporazumom predviđeno je njihovo sudjelovanje s još 4 milijuna kuna te s 1.5 milijuna kuna, pojasnio je ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola. .


- Uvjerili smo se da je ovo dobar projekt, vidimo da radovi dobro idu i uvelike će doprinijeti razvoju ovoga mjesta, kazao je u Petrčanima ministar Butković.
U tijeku je prva dio druge faze koja bi trebala završiti do početka ljetne sezone,. Treća faza planira se na jesen, najavio je ravnatelj ŽLU.