U Odjelu Općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije PU Šibensko - kninske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom i 19 osoba u dobi od 18 do 34 godine s područja Zadra te 34-godišnjakom iz Šibenika, koji su osumnjičeni za sudjelovanje u tučnjavi ili napadu na gledatelje ili druge osobe.   

Osumnjičeni su u subotu oko 13,10 sati u Šibeniku, sudjelovali u tučnjavi, kojom prilikom nisu imali navijačka obilježja, niti su na košarkašku utakmicu došli organizirano. Tom prilikom ozlijeđeno je 10 sudionika sukoba, od kojih dvoje teže, a njih osam lakše, javili su iz PU Šibensko - kninske. Jedan teže ozlijeđeni s područja Šibenika je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Klinički bolnički centa Split na daljnje liječenje. Svi osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a kriminalističko istraživanje na okolnosti ovog međusobnog fizičkog sukoba se nastavlja. 

Nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku pritvorskom je nadzorniku dan nalog da se svi privedeni puste na slobodu. Spis će biti ustupljen Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku na daljnje nadležno postupanje, odnosno u predmetu slijedi provođenje dokaznih radnji.

U odnosu na dvanaest osumnjičenika određena je mjera opreza zabrane posjećivanja svih sportskih utakmica i drugih sportskih natjecanja i događaja.