ZADAR- U Zadru vlada izvanredno stanje u prometu koji je pod nazivom privremena regulacija loše riješeno, a policija, koja je dala suglasnost, ne kontrolira stanje na prometnicama.

Tekuće stanje prometa pretvoreno je u prave čepove. Jednosmjerna vožnja ulicama oko Poluotoka prošlog petka je bila u svako doba dana neprekidna kolona. Ona je svoje zastoje imala kod OŠ Petar Preradović, a potom kod Pomorske škole. Tamo je pješački prijelaz kojeg se u ovoj izvanrednoj situaciji nitko nije sjetio pa mu zatvorio pristup, a pješake usmjerio na suprotnu stranu. Ovako oni neprekidno dolaze iz Foše, vozači ih ne vide jer nitko se nije potrudio za njihovu sigurnost i pred tom zebrom kolona stoji, a pješaci "marširaju".

Od subote otvoren je promet Liburnskom obalom i dijelom Obale kralja Tomislava od mosta do skretanje za TŠC, odnosno Ulicom Narodnog lista. Ta mogućnost uopće nije znakovima obilježena i stvara se zastoj kad jedna kolona dolazi iz tog smjera, druga iz Ulice Bartola Kašića (Pegla) a ona u suprotnom smjeru blokirana je turističkim autobusom iz Njemačke. On je na tom mjestu kratkog zaustavljanja, za koje više ne znamo je li uopće važi, danas parkiran satima.

Vozači iz svih smjerova ne miču se, ali se deru jedni na druge. Jer nikog nema da  jednu kolonu usmjeri uz TŠC (Ul. Narodnog lista) i oko te zgrade do prava prolaza prema Ulici Krešimira Ćosića. Nema ni studenata koje je Grad angažirao da ... ne znamo  što rade u ovom prometnom kaosu.

Teški su putevi zadarski. To znaju najbolje znaju vozači turističkih autobusa. Njima su ucrtana četiri mjesta za zaustavljanje na 10 minuta na nogostupu u Ulici Dmitra Zvonimira.

Prometna policija dala je gradskoj upravi suglasnost da će se u takvim uvjetima grupe turista sigurno ukrcavati i iskrcavati a mjesta za to nema. Nema ni za autobuse kada se na vidljivo obilježena mjesta parkiraju osobna vozila. Gdje li je taj pauk? A gdje će vlasnici vozila s Poluotoka ova dva dana kada se njihova parkirna mjesta prazne jer stižu biciklisti? To je vrhunac izvanrednog stanja: najvažnije ulice raskopane, a oni puštaju Tour of Croatia neka voze gradilištem, improviziranim prometnicama i nekim ulicama koje izgledaju kao kaldrma. Komunalci pozor: vozite li se i vi na posao Ulicom Bartola Kašića?