NOVO: Završen je očevid u dvorištu sjedišta Policijske uprave zadarske gdje je sinoć oko 2,30 sati bačena eksplozivna naprava. 

Šteta je na vanjskom dijelu, u smislu oštećenja 4 - 5 stakala. U PU zadarskoj nam nisu mogli otkrivati puno informacija o tijeku kriminalističke obrade. 

- Istraga se nastavlja, više osoba je privedeno u više navrata tijekom dana, a dio njih je nakon razgovora pušten iz postaje, rekla nam je Sonja Šimurina, policijska službenica za odnose s javnošću.

RANIJE: Oko 2,30 sata u noći u dvorištu sjedišta Policijske uprave zadarske, u Ulici bana Josipa Jelačića na zadarskoj Voštarnici, eksplodiralo je zasad nepoznato eksplozivno sredstvo.

U tom trenutku u blizini ograde nije bilo službujućih policajaca te nema ozlijeđenih osoba, a na zgradi je nastala manja materijalna šteta u vidu pucanja stakala, javljaju iz PU zadarske. 

Na mjestu eksplozije provodi se očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja, a u sklopu kriminalističkog istraživanja tijekom jutra je u prostorije policije dovedeno više osoba.

Kako doznajemo, s obzirom na prouzročenu štetu, koja je u manjim razmjerima, najvjerojatnije je riječ o bombi. Ovo je druga ekplozija u dvorištu PU zadarske u posljednjih nekoliko mjeseci. Podsjetimo, krajem prošle godine, također u noćnim satima, bačena je eksplozivna naprava. Počinitelj još nije pronađen.