Od jučer popodne, kada su izbili navijački neredi ususret košarkaške utakmice između GKK Šibenik i KK Zadar, pa do jutros, policija je privela najmanje 21 navijača. Oni se trenutno nalaze u pritvorskoj jedinici policije gdje čekaju ispitivanje državnog odvjetnika, a riječ je o 20 zadarskih i jednom navijaču sa šibenskog područja, izvijestio je Šibenik In.

U Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave Šibensko-kninske nabavili su sve snimke s nadzornih kamera, a pomoću njih pokušat će utvrditi je li jučerašnja tučnjava između navijača bio dogovoren obračun, jesu li šibenski navijači napali zadarske, ili zadarski navijači šibenske.

Također, u policiji najavljuju dodatna privođenja osoba koje su identificirane snimkama nadzornih kamera.

Domaći navijači žestoko opovrgavaju da je tučnjava bila dogovorena te da su oni jučer u centru grada napali zadarske.

- Nije istina. Oni su se pojavili tamo bez policije, bez ikakvog osiguranja i počeli su napadati naše sugrađane. Ako već policija nije sposobna raditi svoj posao, suprotstavili smo im se mi - stav je domaćih navijača.

Jedan od šibenskih navijača koji je jučer zatražio liječničku pomoć, ima teže tjelesne ozljede i prevezen je u splitski Klinički bolnički centar Firule na daljnju medicinsku obradu, a teške tjelesne ozljede zadobio je i jedan zadarski navijač. Kako se doznaje u policiji, u jučerašnjim neredima nije ozlijeđen nitko od građana.