Općinski sud u Zadru donio je osuđujuću presudu protiv bračnog para, 42-godišnjeg D.M. i 33-godišnje S.K.M. iz Zagreba. 

Muškarac je kao I-okrivljenik 14. rujna 2014. godine oko 04,30 sati u Rovanjskoj kliještama presjekao lokot na zatvorenim vratima trgovine i zatim pomoću odvijača i čekića polomio cilindar brave, dok je II-okrivljena "držala stražu" u vozilu kojim su se dovezli. Ulazak u trgovinu spriječili su policijski službenici PP Obrovac.

Ovako je glasila obrana I-okrivljenika. Sa suprugom je obilazio više mjesta u Zadarskoj županiji, budući su planirali iznajmiti apartman u Filip i Jakovu. Te večeri bio je s prijateljem koji živi u Rovanjskoj, ali mu više ne zna ime. Parkirao se 100 metara od navedene trgovine i išao otpratiti tog prijatelja kući, dok je supruga ostala u autu čekati ga. U jednom trenutku ga je nazvala i rekla mu da se vrati pa je došao do auta. Odbacio je optužbe te rekao da je potpisao potvrde o privremenom oduzimanju predmeta (ruksak/alat) jer su policajci uhitili njegovu suprugu pa je pristao da to sve potpiše kako bi ona izašla iz zatvora i brinula se o njihovom djetetu.

S.K.M. je podržala njegovu priču. Izjavila je kako nije vidjela da njezin suprug obija vrata od trgovine, a niti bi mu dozvolila da to radi u njenoj nazočnosti. On kod sebe nije imao nikakav alat niti crni ruksak pa je uvjerena da je sve te potvrde potpisao upravo zbog nje. Zna da je njezin suprug ranije bio osuđivan zbog istovrsnih kaznenih djela, međutim ona nikad nije bila osuđivana pa stoga nije istina da mu je čuvala stražu. Navela je da ne zna kako se zove ovaj prijatelj od njezina muža jer ga nije poznavala.

Njihova obrana pala je u vodu nakon materijalnih dokaza i iskaza svjedoka policajaca.  Muškarac je osuđen na zatvorsku kaznu od sedam mjeseci, dok je njegovoj supruzi Općinski sud u Zadru izrekao uvjetnu kaznu u trajanju od šest mjeseci.