ZADAR- Na izvještaj o radu Koncertnog ureda Zadar, ravnateljici Dini Bušić na jučerašnjem Gradskom vijeću  pitanje je postavljeno samo iz oporbe dok je iz redova HDZ-ova stigla samo pohvalai .

Antun Novoselović pitao je  zašto su troškovi za reprezentaciju neobično visoki, te predstavljaju 60 posto troškova programa.

- "Gitarski zvukovi" - program manje od 8 tisuća, od toga na vanjske usluge 5.400, "Amadeus trio" - ista situacija, 2.300 kuna potrošeno je na vanjske uskuge, "Večer zborske glazbe" također... Ne sumnjam da su troškovi opravdani, ali su neuobičajeno visoki, upozorio je Novoselović.

Bušić je objasnila kako se radi o smještaju velikih zvijezda koje u Zadar dolaze za mali novac, po privatnim i prijateljskim poveznicama, a ne po realnoj tržišnoj cijeni.

- Kad nam već dolaze, red je da im pokažemo gostoljubljivost. Za 56 koncerata potrošili smo 735 tisuća kuna, oko 13 tisuća kuna po koncertu sa svim troškovima, objasnila je Bušić.

Što se tiče vanjskih usluga, one su nešto izraženije jer Koncertni ured ima malo zaposlenika. Ona sama radi PR i marketing, zaposleni su još tehničar, producentica i ton majstor. Zato se studentskim ugovorima pokrivaju garderoba, prodaja ulaznica i slični poslovi.

Laudu Koncertnom uredu iznijela je i Elvira Sterle (HDZ).

- Prethodni gradonačelnik Božidar Kalmeta bio je vizionar koji je rekao da trebamo imati koncertni ured, jedan fine feeling za klasičnu glazbu, koju treba osjećati da bi ju se moglo podržati. Svi smo zadovoljni načinom na koji radi Koncertni ured. Otvaranje prostora u Kneževoj palači prema mladima je potpuna novost, koju bi TZ Grada trebala koristiti u svojim promotivnim materijalima, rekla je Sterle.