ZADAR - Ravnateljstvu bolnice uputili smo pitanje znači li svečana sjednica skupštine Zadarska županija koja će se održati u Poliklinici ujedno i njezino otvaranje, a odgovor smo dobili iz Županije:

- Taj dan će biti obavljena primopredaja izvršenih radova koji su uslijedili nakon velike štete koju je ovom objektu nanijela elementarna nepogoda - poplava, 11. rujna prošle godine. Uzvanici će tom prigodom ujedno imati prilike vidjeti i prostor nove zgrade Poliklinike, rečeno je u odgovoru kojeg smo čekali tri dana. Ništa to nije u odnosu na sanaciju koja je prema najavama s posljednjeg službenog obilaska Poliklinike, trebala završiti do Božića.

Kad će se otvoriti Poliklinika, ravnatelj bolnice Željko Čulina ne najavljuje. Župan Božidar Longin je rekao kako će to biti na proljeće. I opet se moramo podsjetiti na stih zadarskog pjesnika Miljenka Mandže „kako graditi most, kad druge obale nema", jer smo na pitanje kad će biti završeni radovi na liftu za most dobili takav odgovor.

- U odnosu na most Poliklinike radovi su u završnoj fazi i očekujemo da će uskoro biti u funkciji, navodi se u rečenici koju potpisuje zamjenik ravnatelja Edi Karuc.

Posao izgradnje lifta, kojim bi se iz bolničkog kruga penjalo na most s Poliklinikom, ugovoren je  krajem prošle godine sa zadarskim Krekić Avangardom za 531 tisuću kuna.