Nedavna molba bivših radnika Adrije da se ubrza stečajni postupak ove tvrtke i otvori prostor obeštećenju za neisplaćene plaće zapela je već na prvoj "krivini". Sutkinja Terezija Goreta izvijestila je stranke u postupku kako se zbog bolesti neće održati ročište predviđeno za više od mjesec dana.

"Zbog bolesti uredujućeg suca odgađa se peto ročište javne dražbe zakazano za dan 18. svibnja 2018.g. u 10,00 sati. Novo ročište pete javne dražbe zakazat će se novim zaključkom o prodaji", objavljeno je na e-Oglasnoj ploči Ministarstva pravosuđa.

S obzirom da sutkinja već sada zna da će biti bolesna više od mjesec dana od Trgovačkog suda u Zadru zatražili smo pojašnjenje što će se događati sa slučajem ako odsustvo potraje duže vremena - hoće li se mijenjati sudac, ili su svi dionici ove priče osuđeni na čekanje?

"Kako je to i sama sutkinja u predmetnoj obavijesti jasno naznačila, sljedeće ročište javne dražbe zakazat će se novim zaključkom o prodaji imovine u terminu kojeg odredi uređujuća sutkinja koja upravlja predmetnim postupkom, a o čemu će svi sudionici istog biti pravodobno obaviješteni.

U slučaju nastupa okolnosti koje bi upućivale na dulje odsustvo sutkinje ili zbog drugih opravdanih razloga, sutkinja je o istima dužna pravovremeno obavijestiti čelnika tijela (predsjednicu suda) koji je ovisno o osobitostima svakog pojedinog slučaja, ovlašten na donošenje odluke izmjeni godišnjeg raspodjela poslova sukladno Zakonu o sudovima tj. na donošenje odluke o preraspodjeli konkretnih predmeta drugom uređujućem sucu.

Kod preraspodjele pojedinog predmeta drugom uređujućem sucu, vođenje postupka se preuzima u stanju i stadiju u kojem se nalazi u trenutku kad mu se predmet preraspodjeli", doznali smo od glasnogovornice Trgovačkog suda u Zadru, sutkinje Tine Grgas.