Udruga Centar Tara u suradnji sa udrugom Biovrt iz Čakovca danas organizira besplatno javno predavanje "Vrtlarenje u skladu s prirodom" i razmjenu domaćeg sjemenja u Gradskoj knjižnici u Zadru.

Na predavanju će se moći saznati kako (i zašto) uzgajati vlastitu zdravu hranu bez primjene pesticida i mineralnih gnojiva. Predavačica Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge Biovrt, otkrit će prirodne metode povećanja plodnosti tla, kako kreirati vrt koji je otporniji na bolesti, nametnike i klimatske promjene te kako u njemu uzgojiti obilje zdrave hrane.

U sklopu predavanja bit će organizirano i kratko predstavljanje upravo izdane knjige"Vrtlarenje u skladu s prirodom" iste autorice.

Na razmjenu sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti. Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

Silvija Kolar-Fodor, predsjednica udruge "Biovrt - u skladu s prirodom", predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom", kolumnistica u mnogim časopisima, zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Predavanje u Gradskoj knjižnici počinje u 18 sati.