"Ljubav je beskrajna, glupost još beskrajnija", citirao je ravnatelj HNK Zadar Renati Švorinić Umberta Eca, odgovarajući oporbenim vijećnicima koji su se u raspravi dotaknuli pozicije zadarskog kazališta u Hrvatskoj i nedovođenju pojedinih predstava koje su imale veliki odjek u javnosti. Navedeni citat bio je upućen Danijeli Vukoša (SDP), koja se pitala zašto je na zadarskim daskama Oliver Frljić i dalje nepoželjan.

- Vraćam se na ono što sam govorio prethodnih godina. Nisam pristalice estetike tog redatelja, ne želim spomenuti njegovo ime i to nije dio mog habitusa. Želim da ljudi izlaze bolji i plemenitiji iz kazališta. Nisam čovjek koji dijeli, nego spaja, revolucionari me ne zanimaju. HNK Zadar prošle godine je prvi put u povijesti, preko glumice Jasne Ančić, dobilo veliku nacionalnu nagradu, niti jedan medij nije tražio intervju s njom zbog toga. Mi gostujemo u svim kućama i festivalima, osim tamo gdje ideologija prevladava nad estetikom, rekao je Švorinić.

Što se tiče prenesenog viška, koji je nekima sporan, kaže kako je novac najlakše potrošiti.

- Dovedemo jednu opernu produkciju na Forum, koprodukciju s talijanskom kućom i ode novac dok si rekao "o", a ne "opera". Mi moramo imati sredstva na računu za svoje poslovanje, a i neke nepredviđene troškove. Ako se izglasa novi zakon u Europskom parlamentu, morat ćemo svih 90 rasvjetnih tijela, ne uključujući lustere, zamijeniti LED rasvjetom, što bi nas došlo oko 150.000 eura. Ne možemo očekivati da osnivač u tom trenutku ima cijeli potrebni iznos, rekao je Švorinić.

Objasnio je kako se najveće sponzorstvo, OTP banke, odnosi na pretplate koje dobivaju studenti pri otvaranju računa, čime su u kazalište privukli 250 mladih ljudi. 50 tisuća kuna Turističke zajednice Grada Zadra odnosi se na financiranje Jazz i blues festivala, dok je Ministarstvo kulture vratilo svoju pomoć na 121 tisuću kuna, nakon što je u vrijeme Andree Zlatar to bilo smanjeno na 35 tisuća.