Kako će povećanje cijena riješiti problem parkinga na Poluotoku, pitala je resornog pročelnika gradska vijećnica HNS-a Irena Gulan Šimurina na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Podsjetimo, novom odlukom gradska uprava predlaže povećanje cijena u 1. i 2. zoni na 15 kuna u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna. U povijesnoj jezgri grada trenutno ima 995 parkirnih mjesta, a kroz sustav mjerenja prometa, na dnevnoj je bazi zabilježeno u prosjeku 15 do 17 tisuća ulazaka vozila.  

- To je prevelik nesrazmjer koji se može riješiti samo stvaranjem novih mjesta, odnosno izgradnjom garaže, dodala je Gulan Šimurina. 

- Povećanje na 15 kuna uvedeno je kako bi domicilnim građanima osigurali mjesto više, poručio je pročelnik Robertino Dujela. 

Ali kako će povećanje cijena osigurati mjesta, to može ići samo na štetu građana?!, zatražila je novo objašnjenje HNS-ova vijećnica. U raspravu se upleo i predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić istaknuvši da će se zbog viših cijena vozači manje zadržavati.

Odgovor pročelnika Dujele bazirao se na mogućnosti kupnje povlaštene mjesečne karte od 150 kuna. No ona vozačima ne osigurava slobodno mjesto, dobacili su iz klupa oporbeni vijećnici.

- Nadamo se da ćemo ovom odlukom utjecati barem na koje slobodno mjesto. No sjetimo se da uz sami obol Poluotoka postoji, na "Đilu", postoji najjeftniji parking po cijeni od svega 2 kune tijekom cijele godine, istaknuo je Dujela.

O dobiti koja će se ostvariti kroz povećanje cijene odlučivat će gradska tvrtka Obala i lučice. Bilo bi dobro da se taj prihod uloži u izgradnju garaže, predložila je Gulan.