Predsjednik GO SDP-a Zadar Antuna Novoselovića uputio je priopćenje o osnivanju tri savjeta unutar zadarskog SDP-a.

Na posljednjoj sjednici Gradskog odbora SDP-a Zadar donesena je Odluka o osnivanju tri nova Savjeta koja će djelovati unutar Gradske organizacije. Tako su nakon osnivanja Savjeta za branitelje, kojemu je na čelu Goran Perović Mungos, osnovani i Savjet za ljudska prava, Savjet za gospodarstvo te Savjet za prostorno uređenje i komunalnu djelatnost.

Na čelo Savjeta za ljudska prava izabrana je Danijela Vukoša, članica predsjedništva GO SDP-a i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Zadra. Danijela je profesorica sociologije i filozofije, poznata kao veliki borac za jednakost i jednakopravnost naših sugrađanki i sugrađana. Predsjednica Savjeta za gospodarstvo je Sandra Lordanić Lukavac, magistrica ekonomije, dugogodišnja članica SDP-a i zadarska poduzetnica koja se, kao suvlasnica tvrtke Marex-Gel d.o.o., uspješno othrvala svim izazovima u doba višegodišnje gospodarske krize u Hrvatskoj. Davor Buškulić izabran je za predsjednika Savjeta za prostorno uređenje i komunalnu djelatnost. Radi se o dugogodišnjem djelatniku i stručnjaku iz područja prostornog uređenja, a njegovo iskustvo bit će od velike pomoći SDP-ovom timu s obzirom na višegodišnji loš (ne)rad gradskih službi upravo u ovom području djelovanja.

S ova tri Savjeta zadarski SDP nastavlja graditi i obnavljati tim koji će spremno dočekati iduće lokalne izbore u Zadru.