ZADAR- Prvi izvještaj Gradonačelnika kojeg je danas podnio Branko Dukić izazvao je dvosatnu raspravu koja bi se mogla nazvati šum u komunikacijskome kanalu ili kako bi se to prevelo - puno buke ni zbog čega.

Šestomjesečni rad novog zadarskog gradonačelnika od brojnih pitanja i otvaranja novih tema oporbenih vijećnika, branio je vijećnik Duško Vuković. 

Čak je i HDZ-ov vijećnik Rade Šimičević ukazao kako je to „one-man show". Vuković replicira svim vijećnicima koji izađu za govornicu, kazao je Šimičević. On je na kraju svih izlaganja pokušao vratiti temu na gradonačelnikov izvještaj tako što će Dukić reći kako mu je prioritet izgradnja škola. 

I tako je bilo. U završnoj riječi gradonačelnika koji je kao da polaže zakletvu rekao - otvorit ćemo mi školu, vjerujete mi, tako će biti!. A onda je Dukić, pokazujući idejno rješenje za školu na Novom Bokanjcu i područne na Pločama, u svoj izvještaj uključio prethodne gradonačelnike. U posljednjih 25 godina u Zadru je izgrađena škola na Bilom brigu te preuređena OŠ Krune Krstića. Gradonačelnik Dukić je iznio podatke o investicijama u te škole: dva puta po 16 milijuna kuna te pet milijuna kuna za okoliš.   

Ono što je Dukić otkrio vijećnicima za buduće razdoblje je poziv kojeg je dobio od Kineske nacionalne udruge prijateljstva da o njihovom trošku doputuje na skup u jedan kineski grad. Treba li Gradonačelnik ići ponovno u Kinu ili će biti u sukobu interesa, to nije ostalo jasno iz Dukićeve završne riječi u kojoj je SDP-ovom vijećniku Antunu Novoseloviću spočitnuo kontradiktornost po tom pitanju. 

Zato je gradonačelnik Dukić zahvalio vijećniku Vukoviću koji je bio na tragu njegovog izvještaja kao i SDP-ova vijećnica (?). To sigurno nije bila Irena Dragić koja je kazala kako je Vuković „imao ulogu gradonačelnika". Ona je za njega tražila opomenu predsjednika GV Zvonimira Vrančića zbog toga što je vijećnik Vuković uvrijedio uvaženog zastupnika Bulja, kada je rekao da je „Miro Bulj osoba koja ništa ne razumije. Vrančić, naravno, to nije primijetio ali nije dao vijećniku Kristijanu Kovačeviću da spominje a kamoli vrijeđa Vukovića te mu je prekinuo raspravu usred riječi. 

Vijećnica Marjana Botić pokušavala je usmjeravati raspravu na temu zbrinjavanja otpada kao i Gaženice na prave i vjerodostojne informacije. Kada je gradonačelnik Dukić rekao kako je novi koncesionar Gaženice (tvrtka ZIPO) ujedno koncesionar luke u Barceloni - vijećnica Botić ga je demantirala. Oni su samo jedni od dioničara, informirala je vijećnica i nije doživjela jednu od brojnih replika na svoja dotadašnja izlaganja.