Nakon što je prošle godine loše prošao na natječaju za nabavu adventskih kućica, Grad Zadar ove je godine u suradnji s Društvom arhitekata Zadar krenuo u kreiranje "zadarskih festivalskih kućica". 

Kroz 20 dana, od 9. do 30. travnja, na internoj radionici arhitekata preispitat će se trenutno stanje urbane opreme kao dijela vizualnog identiteta Grada, pronaći smjer u kojem bi taj identitet trebao težiti i u skladu s tim, na primjeru festivalske kućice, prikazati mogućnosti koje takav dizajn pruža nasuprot gotovih kataloških rješenja.

Cilj je stvoriti fleksibilnu, ekonomičnu, originalnu, praktičnu, prenosivu i festivalsku kućicu koja će se moći koristiti tijekom cijele godine. Rangiranje radova arhitekata vršit će stručni žiri, a najbolje tri varijante bit će nagrađene. 

Ideju izrade vlastitih kućica za sve javne manifestacije, još je u listopadu prošle godine predstavio Ivica Katić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka. Uslijedilo je to nakon odustajanja izabranog izvođača zbog čega je Grad za adventske kuće morao izabrati drugu ponudu, višu za čak 50 tisuća kuna.