Na početku današnje Županijske skupštine oporba je zatražila stanku od 15 minuta za prikupljanje potpisa za raspisivanje savjetodavnog referenduma o dodjeli koncesije za luku Gaženicu kako bi se isti uvrstio kao točka dnevnog reda.

Zahtjev je za govornicom iznio vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač, a prihvatio ga je predsjednik skupštine Željko Lončar.

No u 15 minuta oporba nije uspjela skupiti dovoljan broj potpisa. Na papiru se nalazilo osam imena vijećnika Akcije mladih, MODES-a i Živog Zida. 

- Istina, nismo skupili dovoljno potpisa, ali barem se sada vidi kome je stalo do demokracije, a kome samo do svog interesa, poručio je jedan od potpisnika Rudolf Dvorski (MODES).

Ante Rubeša (AM) istaknuo je kako je to inicijativa koju neovisno o broju glasova traže od predsjednika Skupštine da je pokrene.

- U Zadru nikad nije bilo referenduma, a on je normalna stvar za ispitivanje mišljenja građana, poručio je Pupić Bakrač najavljujući daljnje akcije, odnosno prikupljanje potpisa građana.

Lončar je dodao kako će se svakako razmatrati sazivanje tematske sjednice na temu Gaženic za koju je skupljeno dovoljno potpisa.

- Nadam se da do potpisivanje ugovora s koncesionarom neće doći prije tematske sjednice, poručila je Jasmina Adžić Sikirić iz Živog zida koji stoji iza zahtjeva za tematskom sjednicom.