U povodu blagdana Uskrsnog ponedjeljka 2.travnja u župnoj crkvi sv. Mihovila u Vukšiću tradicionalno je služena sv. misa za sve poginule hrvatske branitelje i ubijene civile župe sv. Mihovil Lišane. Sv. misu predvodio je mjesni župnik fra Luka Banić. Na misi bio je nazočan i Vukšićanac Nikola Nakić, počasni konzul u Argentini, kojega je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović za vrijeme nedavnog posjeta Argentini odlikovala najvećim državnim odlikovanjem - Redom hrvatskog pletera.

- Početkom devedestih godina hrvatski branitelji s krunicom oko vrata odlazeći u obranu naše domovine znali su da se mnogi od njih neće vratiti .Danas sa oltara sv .Mihovila sjećamo se naših branitelja koji nisu više među nama i ponosni smo na njih, jer njihova žrtva omogućila je život dostojna čovjeka onima koji danas žive u Hrvatskoj. Isus uvjerava svoje učenike i govori „Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu tijelo pogubiti u paklu. Uskrsli Krist sada je prisutniji među nama nego prije jer na njegovu prisutnost više nitko ne mora čekati, on se nalazi na svakom mjestu i u svakom čovjeku, rekao je na fra Luka Banić.

Nakon završetka mise fra Luka je pored centralnog križa koji se nalazi ispred crkve sv. Mihovila dao odrješenje za sve poginule hrvatske branitelje i ubijene civile u župi. Vjernički puk položio je cvijeće i zapalio svijeće.

U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja i ubijeno je 16 nevinih civila.