Dramska umjetnica B. B. iz Zagreba proglašena je krivom zbog izazivanja nereda u uredu ravnatelja Državnog arhiva u Zadru Ante Gverića u studenom 2016. godine. Ona je tada, nezadovoljna uvjetima u kojima bi trebala odigrati svoju predstavu, vikala na ravnatelja i djelatnike Arhiva nazivajući ih "gov..., đubradi, smradovima", tvrdeći "Ja sam žrtva silovanja, imam veze s papom Franjom i Donaldom Trumpom!", nastavljajući viku na hodniku riječima „Tko ste vi, niste vi Isus Krist!".

Sudac Prekršajnog suda u Zadru izrekao je umjetnici minimalnu kaznu jer je priznala djelo, objasnivši ga bolešću koju nije adekvatno liječila, a s obzirom na loše imovinsko stanje i tek pronađeni posao ona je svoju obranu iznijela pisanim putem.

Tvrdi kako je u pozadini incidenta raskidanje Ugovora o korištenju Izložbene dvorane Državnog arhiva koji je imala s njim dogovoren. Kad je došla na završni dogovor ravnatelj ju je, kaže, izbacio iz ureda i rekao da se predstava neće igrati u tom prostoru. Istaknula je činjenicu da od 2003. godine boluje od bipolarnog afektivnog poremećaja zbog čega je bila hospitalizirana sveukupno devet puta i liječila se u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče. Moguće je da je zbog svog pogoršanog psihičkog stanja odnosno bolesti neprimjereno reagirala, pojasnila je u obrani.

Ravnatelj Gverić u svjedočenju je rekao kako je okrivljenica bez naknade tražila prostor arhivske čitaonice za izvođenje predstave, a ne podrumske prostore izložbene dvorane, što on ne bi nikome dopustio. Posumnjao je da boluje od nekog psihičkog poremećaja jer vikanje nije imalo nikakve veze sa stvarnošću. Ugovor o poslovnoj suradnji, kaže nikada nije potpisao. Kako je B. B. bila uporna i u više navrata ih maltretirala i dolazila u Državni arhiv, morao ju je prijaviti policiji.