Jedini potencijalni investitor za gradnju aerodroma u Stankovcima Josip Crnčević nije se, prema najavama, javio na natječaj za prodaju zemljišta što ga je prije više od mjesec dana raspisalo Ministarstvo državne imovine. Crnčević je očekivao da će zemljište dobiti u kloncesiju uz pravo gradnje, ili po znatno nižoj cijeni od istaknute. Kako je ministarstvo za blizu milijun kvadrata zemljišta tražilo 11,5 milijuna kuna, a uz to propisalo i dodatnih 12 milijuna kuna u ime naknade za izdvajanje čestica iz šumsko-gospodarskog područja, došlo se do nerealne brojke na koju Crnčević, a niti bilo koji drugi investitor nisu mogli pratiti.

Sumnje u odustanak od cijelog projekta pobudio je i odlazak u stečaj tvrtke Aerodrom Stankovci, preko koje su odrađene različite studije koje prethode gradnji. Doznajemo kako Crnčević ipak ne odustaje od projekta, već je društvo opterećeno nekim dugovanjima poslao u stečaj, osnovavši novu tvrtku AIRPORT BAT d.o.o. za upravljanje zračnom lukom, sa sjedištem u Stankovcima.

- Gospodin Crnčević i dalje je zainteresiran za projekt, ali ne po ovako nerealnoj cijeni zemljišta. Mislim da su i u Ministarstvu uvidjeli da se na ovakav način imovina ne može staviti u funkciju te će se brzo raspisati novi natječaj, vjerujem po puno povoljnijim uvjetima, ističe načelnik Općine Stankovci Željko Baradić.

Budući aerodrom imao bi pistu dugačku 1,600 metara, pristanišnu zgradu, servis i hangare, nakon čega bi se gradio i svojevrsni turistički grad, s hotelima, kasinima, trgovinama i sportskim terenima. Vrijednost samo prve faze investicije u pistu i zgradu bila bi 14 milijuna eura.