ZADAR - U Gradu je vidjeti više turista nego li domaćeg svijeta kojeg je kiša "prikovala" za kućno blagovanje.
Kao što već vrapci znaju - s Uskrsom počinje i turistička sezona, a naš nagrađeni turistički vodič Šime Botica ima već pune ruke posla.

U Turističkoj zajednici Grada Zadra, kao, pripremili su program za uskršnje blagdane i danas zatvorili Turističko informativni centar jer i njima je neradni dan. Angažirali su  četiri mlade Zadranke, obučene u zadarsku nošnju i kreacije Ade Duke, kojima je danas bilo radno prijepodne. One su prema najavi iz TZ Grada trebale jučer i u uskršnji ponedjeljak šetati povijesnom jezgrom i turistima dijeliti brošure. Uz njih je najavljena i promenada jedne klape. Kako je jučer bila kiša, tako su iz TZ Grada djevojkama  program prebacile za danas. Ali djevojke su naišle na zatvorena vrata TIC-a i umjesto da dijele turističke brošure one su mogle samo šetati bez ili s praznim košaricama. A klapi niti traga.

Zato sva pohvala ide na adresu MK Vuk Samotnja. Zadarskim i splitskim  bajkerima kiša nije smetala da na Branimiru prirede Uskršnji ručak i da organiziraju jedini prigodni događaj za Uskrs.

 

Kako je izgledalo uskršnje prijepodne na zadarski način, može se vidjeti na foto galeriji: