ZADAR- Turistička sezona počinje za Uskrs koji je ove godine stigao malo ranije. Svjesni su toga bili turistički i ugostiteljski poduzetnici u Zadru. Oni su se, međutim, cijele zime pripremali  za još jednu berićetnu sezonu.
Takav žar i očekivanje ne može se vidjeti od onih kojima je obaveza održavanja ulaganja u javni prostor.
Kiša i zima ne bi trebali biti opravdanje jer se ni prijašnjih godina nitko od komunalnih službi nije potrudio "piturati" drvenariju na Morskim orguljama, Šetnici, Poljani Ivana Pavla II. Žarko sunce je očito ostavilo traga i na jednom od užeglih informativnih plakata kojem nije pomogao ni zaštitnik Grada Zadra - sv Krševan.
Upravo kod crkve, posvećene zadarskom zaštitniku koja sramotno stoji zatvorena jer Država i Nadbiskupija nemaju novca a niti su iskazali namjeru da dovrše restauraciju, sanaciju i što je sve potrebno u tom, uz Katedralu, najljepšem sakralnom objektu. CityLight sa spreženim plakatom nalazi se kod spomenika autoru prvog hrvatskog romana Petru Zoraniću, s kojim se svi vole kititi kada govore o zadarskoj kulturnoj baštini. Međutim, turisti kada dođu na to mjesto ne znaju ni koja je crkva, a niti tko je taj kip.

Plakat, čiji su autori iz Konzervatorskog odjela, uništen je. Komunalci  očito to nisu primijetili. O poticaju iz TZ Grada Zadra, koja daje dio boravišne pristojbe za komunalno uređenje destinacije, suvišno je govoriti. Obje službe već godinama nisu u stanju postaviti „CityLight „ na lokacijama kao što je Trg Petra Zoranića, na trg kod pravoslavne crkve i na još nekoliko mjesta za koje je konzervator Miljenko Domijan napisao tekstove.
Devastiran plakat na Trgu sv Krševana samo je povod kako bi rekli da u povijesnoj jezgri ništa ne ukazuje da se gradske službe pripremaju za sezonu koja je počela.

Čija je ovo sramota?