ZADAR- Dom zdravlja Zadarske županije objavio je natječaj za šestero liječnika.

Tri radna mjesta otvorena su za zamjenu - jednog liječnika na Istu, te dva za dvije ambulante na kopnu. Ponovljen je natječaj za preuzimanje ambulante u Kalima te je objavljen još jedan natječaj za dvoje liječnika mobilnog tima za palijativnu skrb.

Ravnateljica Doma Zdravlja, dr. Renata Bek rekla nam je kako na tržištu nema slobodnih liječnika. - Stanje je loše. Čekamo da nova generacija završi stažiranje i položi stručni ispit, kazala je ravnateljica Doma zdravlja. U očekivanju mladih liječnika, najveći problem je nova liječnička službe - palijativna skrb. Nitko neće na teren kako bi zdravstveno skrbili o palijativnim pacijentima po njihovim kućama. Na više puta ponavljane natječaje nitko se nije javljao.

Prvo se tražila specijalizacija iz palijativne skrbi ali se od toga odustalo. Prema novim pravilima, liječnici ta taj smjer primarne zaštite,i moraju imati završenu edukaciju, objasnila je dr. Bek.
Ali nitko neće ni u ambulantu Doma zdravlja u Kalima. Ako se na aktualan natječaj nitko ne javi, ta bi se ambulanta mogla ukinuti. Neće stanovnici općine Kali ostati bez zdravstvene zaštite jer bi se 500-njak pacijenata moglo prijaviti u drugu ambulantu u Kalima koja je u koncesiji. U mreži ambulanta jedna je u Preku, druga u Ugljanu te u Kukljici. Na otoku Pašmanu su dvije ambulante dok ih je tri na Dugom otoku. Dva liječnika pokrivaju zadarske pučinske otoke s ambulantom u Istu i na Silbi.