ZADAR- HDZ-ov županijski vijećnik John Ivan Krstičević nije dobio povratnu informaciju na problem željezničke pruge koja prolazi kroz Bibinje.
Njegov upit  iz Županije je proslijeđen je Hrvatskim željeznicama a iz tog državnog javnog poduzeća, uz sve PR službenike i zakon o pravu pristupa na informacije - nisu se oglasili.

John Ivan Krstičević svoje je pitanje županu Božidaru Longinu argumentirao:
Vašim nedavnim posjetom Kini mediji su se raspisali o velikim  ulaganjima kineskih investitora u Luku Gaženica. Ulaganja u Zadarskoj županiji bila bi vezana uglavnom uz infrastrukturu, te se između ostalog naglašava modernizacija zajedničke pruge Knin-  adar. Dio medija je iznio podatak da HŽ infrastruktura do 2022 .godine planira u modernizaciju pruge Knin - Zadar uložiti oko 70 milijuna kuna. Naravno takve vijesti kod nas u općini Bibinje su izazvali tihu misu, te svi zajedno jako strepimo od pojma modernizacije. Zato je moje pitanje, vjerojatno jednostavnije nego što će biti moguće dati odgovor. Je li modernizacija željezničke pruge znači izmještanje pruge iz Bibinja ili to znači popravak postojeće pruge? Govorimo o pruzi koja ide po središtu mjesta, govorimo o pruzi koja je u njenoj izgradnji 1960 godine odnijela najmanje devet uglavnom mladih života, govorimo o pruzi koja apsolutno ni u čemu nije doprinijela razvoju mjesta. Naprotiv, mišljenja sam kako je mjesto rascijepila i usporila njegov razvoj. Zbog svega navedenoga više od deset godina Općina Bibinje je pokren ula projekt izmještanja željezničke pruge. 2007. godine.

Izgradnjom moderne Luke Gaženica sve se više apostrofira modernizacija željezničke pruge, prvenstveno u kontekstu prijevoza roba s budućeg kontejnerskog terminala što bi svakakodovelo do povećanja željezničkog prometa.

Kako bi sve to utjecalo na svakodnevni život mještana, pogotovo za vrijeme turističke sezone nije potrebno naglašavati. Mišljenja sam kako je ovo izazov i prilika za rješavanje jednog velikog problema koji godinama muči svih nas u općini Bibinje, jasan je, konkretan i odgovoran prema vijećničkom mandatu bio Krstičević.