Stečajna upraviteljica Marica Nekić izvijestila je sutkinju Trgovačkog suda u Zadru Ardenu Bajlo da su ispunjeni svi uvjeti da se unovči nekretnina u vlasništvu stečajnog dužnika TIZ Tekstilna industrija Zadar. 

Poslovni prostor površine 28 m2 u Ulici braće Vranjanina na Poluotoku nalazi se u zapadnom dijelu prizemlja zgrade i sastoji se od prodajnog prostora (20,07 m2), pomoćne prostorije (4,27 m2), WC-a i umivaonika (3,74 m2).

Nakon višegodišnje pravne bitke, nekretnina je krajem prošle godine preuzeta u prilično lošem stanju. Prostor je bio neodržavan te nakrcan raznim otpadom. Nakon čišćenja, angažiran je ovlašteni sudski vještak Mario Kalmeta, koji je izvršio procjenu vrijednosti nekretnine, koja je utvrđena u iznosu od 697.000,00 kuna (protuvrijednost od 93.787,20 EUR-a).

- Kako nekretnina nije opterećena razlučnim pravom, pa ne postoji obveza prodaje preko Fine i nemamo obvezujuću odluku vjerovnika, predlažem da se nekretnina prodaje usmenom javnom dražbom kod Trgovačkog suda u Zadru. Mislim da će se na taj način postići viša prodajna cijena u odnosu na npr. prodaju preko Fine. Osim toga, ovakav način prodaje je puno brži od elektroničke javne dražbe, predložila je Nekić.

Nakon zaključka suda, prodaja bi se oglasila u jednim dnevnim novinama, na očevidniku nekretnina kod FINA-e te na web stečaju.