ZADAR - Župan Božidar Longin kao predsjednik skupštine Županijske turističke zajednice sazvao je u srijedu skupštinu u Vijećnici Doma županije - otvorenu za javnost.

Istodobno Dražen Grgurović, opunomoćenik gradonačelnik Branka Dukića, kao i njegovog prethodnika Božidara Kalmete, zakazao je u srijedu izbornu skupštinu TZ Grada Zadra - zatvorenu za javnost. Da će biti izborna skupština doznali smo raspitujući se mjesecima u Uredu direktora Ante Radosa.

Skupština će se održati u hotelu Bastion, gdje se održava posljednjih godina, od kada je vodeća garnitura TZ Grada ograničila pristup novinarima zbog navodno malog prostora.
Novinari su na zadnjoj izbornoj skupštini TZ Grada bili u vrijeme gradonačelnika Zvonimira Vrančića u Velikoj vijećnici. U Kneževoj palači zjape prazne dvorane - idealne za takve skupove. Zbog čega to nije moguće u Turističko informativnom centru?

Rad Turističke zajednice Grada Zadra  nečijom voljom javnosti postaje nedostupan. Javnost ne zna o čemu raspravlja Turističko vijeće - kakvu politiku turističkog razvoja oni kreiraju, na koje probleme ukazuju, kome i kako novac raspoređuju. Da se i ne govori o strategiji turističkog razvoja Zadra koju nikada nisu predstavili javnosti te godišnjem planu rada, financijskom planu i izvještaju - na što je zbog nedovoljne transparentnosti upozorila svojedobno i Državna revizija.
Jednom prilikom je s kolegija gradonačelnika Božidara Kalmeta s dnevnog reda skinut izvještaj  o marketinškim aktivnostima TZ Grada Zadra s izlikom da će to Turistička predstaviti javnosti, što se, naravno nikad nije dogodilo.

TZ Grada Zadra ubire milijunske iznose boravišne pristojbe - javnost ima pravo znati što i kako rade.