U sklopu projekta Zona - okusi i mirisi zadarskog kraja održana je prva edukativna radionica namijenjena kuharima zadarskih restorana sa ciljem zajedničke suradnje i promocije tradicionalnih autohtonih jela našeg podneblja kao i popularizacije gastronomske ponude.

Zadarska županija je sastavni dio mediteranskog kulturnog kruga pa je samim time i mediteranska prehrana jedno od obilježja ovoga prostora.

Kroz ovaj projekt želimo omogućiti da se u restoranima Zadarske županije nađu sezonska mediteranska jela na zasebnim jelovnicima koja bi reklamirala okuse i mirise Zadarskog kraja. Naglasak je upravo na njihovoj izvornosti, lokalnom porijeklu i dostupnosti ovisno o sezoni, berbi ili ulovu.

Edukativnu radionicu vodio je poznati kuhar David Skoko u suradnji s Renatom Kraljevom koji su svojim iskustvom pokušali prenijeti znanje zadarskim ugostiteljima.

Na edukaciju su se odazvali kuhari restorana: Harbour, Restoran Groppo, Hedonist, Hotel Mediteran, Restoran Roko, Restoran Foša i Restoran Pjat.

Na sljedećoj radionici planiramo uključiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) kako bi se povezali sa zadarskim restoranima s ciljem zajedničke suradnje i nabavke domaćih lokalnih proizvoda.