U zadnji tren prije javnog otvaranja, koje se održalo danas u 11 sati, pristigle su dvije ponude za radove održavanja i preuređenja poduzetničkog inkubatora Inovativnog Zadra na Novom Bokanjcu. 

Zanimljive je da zadarske tvrtke za posao procijenjene vrijednosti 3,2 milijuna kuna nisu iskazale interes. Splitski Inero za izvođenje radova zatražio je 3,5 milijuna kuna, dok je zagrebački Eccos inženjering priložio ponudu za 50 tisuća kuna manju od procijenjene vrijednosti. Kriterij za odabir izvođača je ekonomski najpovoljnija ponuda, ali prije konačne odluke mora proći rok od 10 dana za izjavljivanje žalbi na postupak otvaranja. 

Sredstva za provođenje obnove, u sklopu projekta „InZad inkubator 2.0", osigurana su od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta koje je prošle godine Inovativnom Zadru za ovu namjenu dodijelilo 6,1 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Osim obnove, projektom je predviđeno i oplemenjivanje novim sadržajima (sala za sastanke, pred-inkubacijski prostor, informatička učionica, laboratorij za digitalnu proizvodnju, društveni prostori), postavljanje foto-naponske elektrane na krov zgrade, te njegovo opremanje suvremenom IT infrastrukturom i opremom.