Spor oko troškova za organizaciju ribarskih fešti u 2106. doveo je do sudskog spora u kojem su se na suprotnim stranama našli Turistička zajednica Općine Sukošan i komunalno poduzeće iste općine Zlatna luka. Iako se ne radi o velikom iznosu - sporno je desetak tisuća kuna, tadašnji direktor Zlatne luke Milan Ročak tužio je Turističku zajednicu jer njezin direktor Nikola Milošević nije pristao podmiriti račun za tehničku organizaciju fešti (Sukošansko lito 2016), a odnosi se na rad djelatnika tužitelja i prijevoz kamionom u vlasništvu tužitelja.

Ročak je naveo kako je uoči sezone održan sastanak kod načelnika Općine koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice Općine Sukošan, na kojem je bila i djelatnica turističke zajednice Mirjana Veleslavić Nadinić. Izložen je plan i program odvijanja fešti te je dogovoreno da naplata ide preko Turističke zajednice. Na temelju tog sastanka donio je odluku kojom se traži pokriće stvarnih troškova te je svaki mjesec izdavao račune i salo ih tuženiku. Međutim, kada je krajem studenoga 2016. pitao Miloševića misli li platiti te račune, on je odgovorio da im ne prileži narudžbenica te da ih ne namjerava platiti.

Milošević je potvrdio kako je uloga komunalnog društva je bila montaža i demontaža bine i drugi tehnički detalji, a najveći dio troškova snosio je tuženik (troškovi glazbe, razglasa i drugo). Ne zna kome je ranije tužitelj fakturirao račune, ali on nikada nije dobio nikakvu odluku bivšeg direktora TZ. Naveo je računi kriomice dostavljeni zaposlenicama TZ, ne njemu osobno, a kad je vidio o čemu se radi bacio je račune, jer nije bilo osnove za njihovim izdavanjem.

Poklanjajući vjeru spisu priloženoj dokumentaciji sud je održao na snazi platni nalog sadržan u rješenju o ovrsi te će Turistička zajednica morati Zlatnoj luci isplatiti oko 12 tisuća kuna.