Predsjednica Sudačkog vijeće Županijskog suda u Zadru Sanja Prosenica raspisala je izbore za novi sastav ovoga tijela, a nakon prikupljanja kandidatura poznata su i imena sudaca Općinskog suda u Zadru koji pretendiraju na ova mjesta. To su Tomislav Bago, Jasna Baričević, Ana Brkić, Tatjana Domijan-Mrva, Katarina Dragičević, Maja Ivković, Ivana Klišmanić, Domagoj Kurobasa, Ivan Marković, Dubravka Novaković, Ivana Parać Krišto, Mario Pešić, Tomislav Šimić i Danijela Poljak Zubčić.

Sudačko vijeće daje ocjenu obnašanja sudačke dužnosti te postupa povodom zahtjeva za ocjenu postojanja povrede Kodeksa sudačke etike. Od odluka dostupnih javnosti poznate su negativne ocjene rada suca Željka Rogića po prijavama Vladimira Mikolčevića i Sonje MIljak u 2015. godini.

Izbori će se provesti 10. travnja u raspravnoj dvorani Županijskog suda u Zadru, a izborno povjerenstvo čine Ivana Čačić Brčić, Vladimir Rončević i Ana Zrilić. Općinski sud daje šest članova od ukupno 15, koliko ih čini Sudačko vijeće Županijskog suda, a oni između sebe biraju predsjednika i njegova zamjenika. I članovi i predsjednik biraju se tajnim glasovanjem.