ZADAR- Godinu dana nakon što je otvorena obnovljena Kneževa palača, na internetskoj stranici objavljen je cjenik najma prostora.

Kneževa palača je ugovorom podijeljena između dvije ustanove - Koncertni ured Zadar koji je gradska ustanova te Narodnog muzeja kao županijske ustanove. Odlukom gradonačelnika Branka Dukića u siječnju je prihvaćen cjenik Koncertnog ureda, dok cjenik Narodnog muzeja nismo nigdje mogli naći. Još lani je bilo najavljeno kako će oni biti objavljeni na stranici Kneževe palače ali nikako se dogovoriti oko te stranice - tko će je platiti i tko će izraditi. Dogovor je tek postignut u Odjelu za kulturu, a na postojećoj stranici Kneževe palače jučer je objavljen cjenik.

Najskuplji je najam Koncertne dvorana braće Bersa. Za prvi sat se plaća 3. 500 kuna, za drugi sat još 2 000, a za svaki dodatni sat tarifa je 1 5000 kuna.

Istra tarifa vrijedi i za atrij - ostakljeno dvorište Kneževe palače kojim upravlja Narodni muzej.

Kada je pitanju najam atrija za svadbene domjenke onda je cijene 7000 kuna. To uključuje najam atrija, ulaznog dijela i jednu prostoriju u prizemlju.

Multimedijalna dvorana, kojoj kao i koncertnom upravlja Koncertni ured, sat najma iznosi 1 500 kuna kao i za Edukativnu dvoranu.

Najam Kreativne dvorane je 1.000 kuna po satu kao i Male izložbene dvorane

Kada netko želi unajmiti više prostora, onda su cijene najma drugačije. Za Koncertnu dvoranu braće Bersa i Atrij cijena je 7.000 kuna za dva sata najma, a tisuću kuna svaki dodatni sat.

 

Zakup Atrija i Multimedijalna dvorana dva sata košta 5.500 kuna, a tisuću kuna svaki dodatni sat.

Uz cjenik se daje i napomena po kojoj cijena najma uključuje korištenje tonske opreme, rasvjete, projektora i video - zidova, usluge oblikovatelja tona, oblikovatelja svijetla, uslugu čišćenja prostora i usluge djelatnika na prijemnom informativnom pultu. U Koncertnoj dvorani braće Bersa cijena uključuje korištenje klavira te usluge dviju hostesa (garderoba i ulaz u dvoranu).
Popust u iznosu od 50 posto na redovne cijene ostvaruju neprofitne organizacije, udruge, županijske, gradske ustanove i tvrtke te odgojno obrazovne institucije.
Kako je projektom EU obnove kupljena i bogata oprema, tonski studio kao jedna nova usluga Koncertnog ureda tako je oglašena i cijena najma opreme u kojoj je najskuplji miks - pult za 3000 kuna.