Izraelska tvrtka Netafim i veleposlanstvo države Izrael u Hrvatskoj donirali su Poljoprivredno-veterinarskoj školi Stanka Ožanića sustav za navodnjavanje. Tom prigodom na donaciji je zahvalio zamjenik župana Šime Mršić koji je kazao da Zadarska županija ulaže puno u poljoprivredu te da ima četiri velika sustava navodnjavanja. "Ulažemo puno i u edukaciju poljoprivrednika, a u Zemuniku Donjem radit ćemo poljoprivredno-edukacijski centar", istaknuo je Mršić.

Izraelska tvtka Netafim, najveća izraleska tvrtka za navodnjavanje i izumitelj sustava navodnjavanja kap po kap, iskazala svoju želju da donira pet sustava navodnjavanja u Hrvatskoj kao njihov dar kako bi demonstrirali kako se poljoprivredna proizvodnja u Hrvatskoj može unaprijediti. Ovaj sustav navodnjavanja će biti koristan za buduće generacije studenata i učenika u obrazovnim institucijama u Hrvatskoj.

Jedan od ključnih segmenata izraelske tehnologije su voda i navodnjavanje. Izraelska visoko inovativna industrija navodnjavanje je stekla svjetsku reputaciju te se više od 80 % proizvoda izvozi. Izrael prednjači u novim tehnologijama navodnjavanja, sustavima i priboru kao što je navodnjavanje kap po kap, automatski ventili i zasuni, automatsko filtriranje, štrcaljke niskog protoka, mini sprinklerima i kompenziranim kapaljkama. Računalno kontrolirani sustav navodnjavanja, koji je razvijen u Izraelu štedi ogromne količine vodu i omogućava opskrbu gnojivom zajedno sa vodom. Danas je Izrael država od koje uče sve države svijeta kada su u pitanje agro tehnologije.

Na primopredaji sustava navodnjavanja nazočna je bila i zamjenica veleposlanice države Izrael u Hrvatskoj Irit Shneor, predstavnik tvrtke Netafin Itai Rosenberg te ravnateljica škole Jelena Gulan.