Povodom obilježavanja Dana 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a,na zadarskoj je rivi danas održan letački program "Pukovnik Mirko Vukušić".

Tijekom jednosatnog programa tisuće gledatelja na rivi uživalo je u akrobacijama i manevrima koje su piloti 93. zrakoplovne baze izveli u avionima Zlin-242L, Pilatus PC-9M, Canadair CL-415 i Airtractor AT-802 te helikopterima BELL-206B, OH-58D Kiowa Warrior i Mi-8 MTV. Vrhunac programa bio je nastup akrobatske grupe "Krila Oluje", a kao iznenađenje na kraju programa, iznad rive su preletjela tri borbena aviona MiG-21.

Zapovjednik 93. zrakoplovne baze, pukovnik Mario Pleša izrazio je svoje zadovoljstvo izvedbom pilota: "Letački program bio je odličan, kao i uvijek. Iako je bio dosta jak vjetar, naši piloti osposobljeni su i obučeni za složene situacije, tako da im ništa danas nije bilo previše zahtjevno."

Letački program nazvan je "Pukovnik Mirko Vukušić" u spomen na poginulog pilota Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek i naslovnika vojarne u Zemuniku, koji se posebno istaknuo u dostavi hrane i lijekova opkoljenom Vukovaru te izbacivanju tzv. bojler bombi po neprijateljskim položajima u Slavoniji tijekom Domovinskog rata.

Današnjem programu prisustvovala je i supruga pukovnika Vukušića, Marina Vukušić, koja je izrazila zadovoljstvo što se ovakvom manifestacijom odaje počast njezinom pokojnom suprugu jer je njegova najveća ljubav bilo upravo letenje.