Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom sa zagrebačkog područja, u dobi od 34 i 47 godina, kojih se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

U sklopu kriminalističkog istraživanja policajci su kod njih na ulici pronašli 600 ml amfetaminskog ulja, 200 ml sumporne kiseline i 650 ml alkohola te 3 kilograma tzv. punila ( 2 kg glutamina i 1 kg dekstroze), miješanjem kojih tvari bi se dobilo gotovo 4 kilograma sintetičke droge amfetamina, a koja bi bila namijenjena uličnoj preprodaji na zadarskom narko tržištu. Navedenom zapljenom spriječena je distribucija spomenute količine droge čijom bi prodajom privedeni dvojac zaradio oko 400 tisuća kuna.

Nakon dovršenog istraživanja, 34-godišnjak i 47-godišnjak uz kaznenu su prijavu privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru jučer je provedena dokazna radnja prvog ispitivanja. Prema izvještaju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je 34-godišnjak 19. ožujka u osobnom automobilu prevozio s područja Zagreba u Zadar navedene supstance za drogu. 

Protiv njega sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, dok je 47-godišnjak nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.