ZADAR- Iz Odjela za komunalne poslove najavili su javno savjetovanje na odluku o uređenju dostave na Poluotoku koja bi se trebala objaviti do kraja tjedna.
S prijedlogom te odluke već je upoznat dio zainteresirane javnosti, od cehova obrtnika do udruženja pri Županijskoj gospodarskoj komori s kojima je obavljeno prethodno savjetovanje.
Pročelnik Robertino Dujela na prošlom Gradskom vijeću najavio je ispomoć osmero policajaca koji će iz unutrašnjosti doći u Zadar jer PU zadarska nema dovoljno policajaca za nadzor te odluke.
Nadzor odluke je važan toliko da je Grad Zadar, prema riječima pročelnika Dujele, spreman plaćat ih smještaj i hranu.
Jer dostava će se, prema predloženoj odluci, obavljati na samo 7 za to određenih punktova na obodima Pješačke zone Polutoka.
Druga najvažnija izmjena bit će vrijeme dostave. Ona će biti moguća samo u jutarnjem terminu, a ukida se onaj od 13 do 15 sati.
Dostava bi izvan za to određenog vremena mogla se obavljati isključivo električnim kolicima, koje su ponudili iz tvrtke ROTO, one koja po Pješačkoj zoni razvozi piće po cijele dane i večeri i nitko im do sada nije ništa mogao.
Nadzorne kamere također su dio novog plana dostave u povijesnoj jezgri. Kamere vjerojatno  neće biti spremne za ovu turističku sezonu kada je problem loše riješene dostave najizraženiji.
Da bi sve to bilo provedivo, potrebno je izmijeniti postojeću Odluku koja je donesena 2003. godine. Novom odlukom regulirat će se i promet interventnih vozila, a u fokusu bi trebala biti i potrebe građana koji žive na Poluotoku a koji se sve više osjećaju kao oni koje se želi iseliti.