Na sinoćnjoj sjednici Gradskog odbora SDP- gradski vijećnik Erol Gaši najavio je kandidaturu za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Zadarske županije. Njegova kandidatura je, između ostalog, reakcija i na aktualno stanje u županijskom SDP-u pod vodstvom Renate Sabljar Dračevac.

- Moja jedina želja je konsolidacija stranke i ujedinjavanje naših članova diljem županije, jer je konačno došlo vrijeme da ova organizacija prodiše kao jedno tijelo. Ruku suradnje ću pružiti svima koji žele dobro našoj stranci, jer su nas podjele svih ovih godina izmrcvarile do besvijesti. Nažalost, u proteklom vremenskom razdoblju stvorila se i slika SDP-a kao glavnog koalicijskog partnera HDZ-a u našoj Županiji, stoga će moj posao biti i povratak povjerenja birača koji su nam u posljednje vrijeme zbog toga okrenuli leđa. Svjestan sam posla koji me čeka, ali se posla nikad nisam bojao, pa se ne bojim ni sada, poručio je Gaši.

Protukandidaturu dosadašnjoj predsjednici Sabljar-Dračevac najavio je i član Glavnog odbora SDP-a u Zadru Dejan Hartman, koji dosadašnjem vodstvu zamjera najviše loše stanje u općinskim i gradskim organizacijama na području Zadarske županije. Hoće li biti uspješniji od Jadrana Perinića, koji je izgubio na prošlim unutarstranačkim izborima, te hoće li biti još kandidata za čelnika organizacije, trebalo bi biti poznato vrlo brzo.