U nedjelju je obilježena 28. obljetnica osnutka HDZ-a u Benkovcu. Središnji program održan je u prepunoj dvorani Vatrogasnog doma gdje su se nazočnima obratili predsjednik GO HDZ-a Benkovac i gradonačelnik Tomislav Bulić, u ime utemeljitelja stranke, predsjednik Županijskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franjo Tuđman Drago Krpina, predsjednik ŽO HDZ-a zadarske županije Božidar Kalmeta i kao izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, ministar Lovro Kuščević. 

Odaslane su snažne poruke, ukazano je na probleme u stranci, ali i sugerirano na stranačkom jedinstvu koje je prijeko potrebno u brojnim današnjim previranjima u našoj državi. Tijekom svog obraćanja na obljetnici HDZ-a u Benkovcu, predsjednik Županijskog obora Zajdnice utemeljitelja HDZ-a dr.Franjo Tuđman, Drago Krpina je preko ministra Lovre Kušćevića prenio posebne poruke premijeru Andreju Plenkoviću da ne dopusti zatiranje nacionalnoga bića i demokršćanska načela stranke, posebno zbog činjenice što promtno želi uputiti u saborsku proceduru ratifikaciju Istanbulske konvencije. Ima puno važnijih stvari koje treba rješavati, a konvencija može pričekati, i nije nikome jasno, čemu tolika zbrka i žurba oko njezine ratifikacije, rekao je Krpina. On je također naglasio kako je, u okolnostima sve izraženijih prijepora i suprotstavljanja koje tzv. Istanbulska konvencije izaziva u hrvatskoj javnosti, a koji su ovih dana sve očigledniji i unutar Hrvatske demokratske zajednice, Predsjedništvo Zajednice utemeljitelje HDZ-a ˝dr. Franjo Tuđman˝ Zadarske županije, predložilo raspisivanje unutarstranačkog referenduma o ratifikaciji Istanbulske konvencije. 

Predsjednik GO HDZ-a i gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić izrazio je žaljenje zbog prijepora i trzavica koji su se događali unutar benkovačkog HDZ-a, no naglasio je kako je on čovjek koji nikada ne radi polovične stvari te da će se potruditi svojim angažmanom i u stranci, ali i kao gradonačelnik grada doprinijeti rješavanju najbitnijih pitanja za ovaj grad i njegove građane, s posebnim naglaskom na realizaciju kapitalnih projekata. 

Nazočnima su se obratili i predsjednik ŽO HDZ-a Zadarske županije Božidar Kalmeta koji je pozvao na stranačko jedinstvo, posebno važno u vrijeme izbora, jer samo tako se mogu ostvariti perspektive za izborne pobjede i formiranje vlasti bez obveza stvaranja kojekakvih koalicija, a samim tim i kamatarenja koje je zasigurno danas na sceni. Izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, ministar Lovro Kuščević je, pak, pozvao na potporu u radu vlade premijera Plenkovića te je kao i prethodni govornici istaknuo važnost stranačkog zajedništva bez kojeg bi najveća stranka sasvim sigurno krenula u pogrešnom smjeru. 

Obraćajući se gradonačelniku Benkovca Tomislavu Buliću, ministar Kuščević je obećao nastavak ulaganja u ovaj grad posebno u realizaciji onih projekata koji su vezani uz povlačenje sredstava iz EU fondova. Život ide dalje, novi izazovi su pred HDZ-om Benkovca, njezinim vodstvom i članstvom, budućnost se nameće i valja je krojiti. Ako ne mislimo o budućnosti, ne možemo je ni imati. Jer postoji budućnost koja se stvara i budućnost koju stvaramo, rečeno je na kraju svečanog skupa u povodu 28. obljetnice osnutka HDZ-a u Benkovcu, a uz čestitke je izražena i nada u bolje i još prosperitetnije sutra ove stranke.