Stgla je prva reakcija na donošenje odluke Upravnog vijeća Lučke uprava Zadar o davanju koncesije tvrtki Zadar International Port Operations (ZIPO). Županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač uputio je otvoreno pismo ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću. Tekst donosimo u cijelosti:

Poštovani ministre Butkoviću,

samo u banana državama moguće ja da netko tko je potpisao ugovor sa Vladom RH i prekršio ga  ponovno konkurira u istoj toj državi na natječaju istog tipa i biva izabran na tom natječaju. 

U ime Vlade RH Vi ste potpisali ugovor a turskim investitorima za luku Gruž. Zbog  njihovog nepoštivanja potpisanog ugovor je razvrgnut. Usprkos našim upozorenjima i zahtjevima do sada se niste se očitovali o koncesijskom postupku za luku Gaženica koja je proglašena za luku od osobitog gospodarskog interesa za RH. Na odluku Upravnog vijeća izjaviti ćemo žalbu. Nadamo se da ćete napokon reagirati na jedini mogući i ispravan način te poništiti tu odluku.

Sramotno je kome se daje luka Gaženica u koncesiju, na koji način i pod kojim uvjetima.  Građani grada Zadra i Zadarske županije su revoltirani. Zakon akcije i reakcije kaže da za svaku akciju (silu) postoji jednaka ali suprotna reakcija. Koja je reakcija na izvrgavanje prava i nepravdu ?

Vijećnik u županijskoj skupštini Zadarske županije

Marko Pupić-Bakrač