Veća količina oborina na širem zadarskom području, uzrokovala je u subotu brojne probleme u prometu na području grada Zadra i okolice, gdje je došlo do djelomičnog plavljenja nekoliko lokalnih cesta te odrona kamenja. 

Prema dostupnim informacijama na širem zadarskom području, u posljednja 24 sata, palo je oko 60 litara kiše po četvornom metru. Branko Božić zabilježio je fotogalerijom nove probleme koje su izazvale obilne oborine - poplavljene ceste, makadamski putevi, polja i oranice. Zapovjednik JVP Zadar Željka Šoše izjavio je kako su vatrogasci su tijekom ove subote imali pune ruke posla u ispumpavanju vode iz podruma i skladišta. 

Interveniralo se pored grada Zadra u Kožinu, Petrčanima, Zatonu, Ninskim Stanovima i Starigradu te Posedarju u kojemu prijete odroni zemlje i klizišta. U gradskoj četvrti Plovaniji u jednom je trenutku bila potopljena glavna prometnica, pa su uz vatrogasce morali intervenirati i djelatnici zadarske Odvodnje. 

Iz Županijskog centra 112 javljaju kako je na području Grada Nina poplavljen dio Grbe. Angažirani su građevinski strojevi (bageri). Provedeno je više ispumpavanja vode iz poplavljenih podruma i prizemlja kuća i tvrtki na širem zadarskom području (Starigrad, Murvica, Poljica).