Na javni natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada Zadra stiglo je 15 ponuda za svega 10 od ukupno 18 oglašenih prostora.

Poduzetnike su zainteresirali samo oni prostori u strogom centru grada pa je tako i onaj najveći, od 175 m2 u Ulici bana Josipa Jelačića na Voštarnici, ostao bez ponuda.

Za najskuplji, bivši prostor TIC-a na Narodnom trgu stigle su dvije ponude, a početna cijena iznosila je 50 eura/m2. Intex promet dao je za 1 euro višu ponudu, a nadmašila ju je splitska tvrtka Sezonska izložba koja je za atraktivnu poziciju u Zadru ponudila 60 eura/m2. Podsjetimo, na prošlom natječaju nije bilo interesa za ovaj prostor.

Po dvije ponude stigle su za prostore u Varoši, na adresama Varoška 6 (91 m2) i Kovačka 4 (30 m2), predviđene za djelatnost pripremanja i usluživanja hrane i pića. Za prvi prostor ponude su priložili zadarski obrti za ugostiteljstvo Amfora (25,20 eura/m2) i Ideal Food (16,15 eura/m2), oboje se pozivajući na prednost koju donosi braniteljska potvrda. Za Kovačku 4 natjecali su se obrti Tonka (17 eura/m2) i Moja feta (16 eura/m2).  Dvije ponude Grad je dobio i za zakup poslovnog prostora na Obali kneza Branimira 8 za koji su se javili iz zadarske Ad mehanike (15,5 eura/m2) te sesvetske Schede (13 eura/m2). Za zakup poslovnog prostora za trgovinu na malo ili suvernicu na adresi Madijevaca 3 zainteresirani su zadarski Advent koji je ponudio je 31,5 eura/m2, te tvrtka Magic Croatia, također iz Zadra, s priloženom ponudom od 26,15 eura/m2.

Ostali poslovni prostori zaprimili su po jednu ponudu. Za prostor od 10 m2 u Ulici biskupa J. Divnića javio se Centrum Urbis s ponudom od 13,50 eura/m2. Skladište u Ulici Vladimira Papafave želi obrt Bello za 30 eura/m2, dok je za putničku agenciju od 54 m2 na istoj adresi s ponudom od 17,90 eura/m2 zainteresirana poznata agencija Terra Travel u vlasništvu Tomislava Faina. Njegova druga tvrtka, Cidaris, očekivano se javila za dio kavane Danica kojeg je Grad prenamijenio u skladište. Cidaris je već godinama u podnajmu kod Jadere koja je sudskom presudom dobila prostor kavane s pogonom slastica, dok je ovaj dio dobio Grad Zadar i prvi put ga iznajmljuje putem natječaja. 

Za najveći prostor na Poluotoku, površine 153 m2 s izlazom na unutrašnju terasu, na adresi Borelli 8, stigla je također jedna ponuda. Prostor u kojem je dug niz godina poslovala trgovina odjeće "Semafor" odlukom Grada namijenjen je za ugostiteljski prostor ili trgovinu na malo. Ponudu u iznosu od 14,4 eura/m2 dala je zadarska Agave group. Tvrtka u vlasništvu Tomislava Jukića registrirana je prije četiri dana, 12. ožujka, i to s temeljnim kapitalom od svega 10 kuna. 

Neatraktivnima, barem po ovim cijenama, pokazali su se prostori na adresama Josipa bana Jelačića (12a i 14b), Braće Vranjanina 11, Ivana Mažuranića 4, Kovačka 2, Mihovila Klaića 4 i 7, Denisa Špike 12 i Obali kneza Branimira 16.