Čistoća je  u studenome 2016. organizirali smo ekološko-humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova u koju se uključio veliki broj naših sugrađana.
Tada je u samo tjedan dana prikupljeno 800 kg čepova koji su donirani Društvu invalida u Poreču za nabavu potrebnih ortopedskih pomagala.
Potaknuti činjenicom da su Zadrani ne samo ekološki osviješteni nego i socijalno osjetljivi, i ove smo godine odlučili organizirati jednu takvu akciju u suradnji sa Strukovnom školom Vice Vlatkovića.
Prikupljeni čepovi bit će donirani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovcu. Time bi im se olakšala nabava skupih lijekova i pomagala za oboljele.
Prikupljanje bi trajalo kroz cijelu godinu, a količinom koja se sakupi do 22. travnja obilježili bismo Dan planeta Zemlje te ukazali na potrebno očuvanje i zaštitu okoliša kao i na opasnost koja prijeti zdravlju i životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.
Pozivamo sve naše sugrađane da se uključe u akciju kojom možemo ne samo smanjiti količinu otpada nego i pomoći onima kojima je to potrebno.

Spremnici za plastične čepove postavljeni su na ulazu u upravnu zgradu Čistoće d.o.o. (Stjepana Radića 33) i poslovnici Društva na Poluotoku (F. Grisogona 17). Također, čepovi se mogu donijeti u reciklažna dvorišta u Diklu (pon-pet od 06:00 do 20:00 sati) i Gaženici (pon-pet od 06:00 do 18:00 sati). Subotom se u oba reciklažna dvorišta čepovi mogu odložiti od 08:00 do 18:00 sati.

Pridružite nam se, pomozite drugima, okolišu, sebi.
Hvala svima koji su sudjelovali u prošloj akciji i onima koji će se odazvati ovoj!
Učinimo zajedno nešto dobro za sve nas!